Openingstijden:
Maandag - Zondag 24/7

Het comfort van luchtverwarming en ventilatie

Voortdurend houdt ons de vraag bezig hoe we een woning aangenaam kunnen verwarmen en ventileren. Goede ventilatie met een minimum aan energie, zodat we gezond kunnen ademhalen in een comfortabele omgeving.

Iedereen die prijs stelt op gezonde, verse, frisse lucht let goed op zaken als verwarming en ventilatie van de woning. Brink Climate Systems houdt zich actief bezig om het binnenklimaat in woningen en gebouwen comfortabeler maken. Aandacht voor een gezond en een schoon milieu is daar onlosmakelijk mee verbonden. Wij nemen twee systemen onder de loep om uw gezonde leefomgeving te waarborgen: luchtverwarming met verwarm- en koelmogelijkheden en gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning.

Luchtverwarming

Luchtverwarming zorgt voor een constante en aangename luchtcirculatie, behaaglijk warm of indien gewenst verfrissend koel, door het hele huis en op basis van verse en gefilterde lucht. Door de optimale isolatie van moderne woningen wordt veel energie bespaard, maar het wegvallen van ventilatie door kieren en spleten beïnvloed het binnenmilieu op een negatieve manier.

Luchtverwarming brengt terug wat u zo koestert; een gezond zuurstofgehalte, een betere luchtzuiverheid zonder stof en een betere vochthuishouding. Dit is helemaal geen luxe als u weet dat circa 90% van alle zes miljoen woningen in Nederland niet voldoen aan de normen voor binnenluchtkwaliteit. De constante luchtcirculatie verdeelt warmte van andere energiebronnen zoals zoninstraling of open haard, gelijkmatig over de hele woning. De luchtverwarming van Brink Climate Systems heeft een slim design, het enige wat u ervan ziet zijn de roosters. Dus geen storende leidingen en radiatoren meer, maar daarvoor in de plaats ruimtewinst en een grote vrijheid van inrichten.

Traditioneel worden de toevoerroosters bij de gevel geplaatst. Tegenwoordig is dat niet meer nodig. Bij de uitstekende luchtdichtheid en thermische kwaliteit van de moderne woningen kan de warmte vaak beter vanuit de kern of binnenwand van de woning worden ingebracht via onopvallende roosters. De standaard roosters kunnen in elke RAL-kleur worden aangeboden. Daarnaast zijn er ook fraaie aluminium roosters beschikbaar. Deze zijn afgewerkt in een satijnglanzende, naturelkleurige finish.

Gebalanceerde ventilatie

Veel oudere huizen hebben last van ‘vochtoverlast’. Een gemiddeld gezin produceert per etmaal meer dan 10 liter waterdamp ten gevolge van douchen, koken, wassen, transpiratie en dergelijke. Bij onvoldoende ventilatie heeft dit kwalijke gevolgen voor zowel de constructiedelen van de woning als voor de bewoners zelf. Wie isoleert moet ook ventileren en dat kost energie. Dankzij toepassing van het principe van warmteterugwinning kan dit energieverbruik tot een minimum worden beperkt. Door het overdragen van warmte aan de verse, binnenkomende buitenlucht wordt met een minimum aan energie een goede ventilatie gegarandeerd.

De warmteterugwinunit Renovent HR is speciaal ontworpen voor gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning. Het revolutionaire toestel is voorzien van twee standaardfilters die eenvoudig uitneembaar zijn door het openen van de filterdeur. Deze filters halen 95% van het stof uit de lucht. Eén filter filtert de verse buitenlucht voordat deze de woning ingaat. De andere filtert de verbruikte lucht uit de woning voordat deze via het toestel de woning weer verlaat. Wie het wenst kan het buitenluchtfilter vervangen door een fijnstoffilter. Deze zijn te bestellen op www.renovent.nl. Gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning levert een flinke bijdrage aan energiebesparing (ca. 300 tot 400 m3 aardgas per jaar).