Openingstijden:
Maandag - Zondag 24/7

Het hele jaar een comfortabel woonklimaat met Mitsubishi Electric Airconditioners

Hoe onstuimig het weer buiten ook is, het binnenhuisklimaat is alle seizoenen goed te beheersen. Een cv-ketel met radiatoren zorgt in de winter voor een behaaglijk binnenklimaat, maar heeft in de zomer geen functie. Dankzij de warmtepomp airconditioner kan iedereen het hele jaar beschikken over een comfortabel woonklimaat. In de zomer aangenaam koel en in de winter snel behaaglijk warm ligt tegenwoordig binnen ieders handbereik. De huidige systemen van Mitsubishi Electric combineren energiezuinige technieken met fraai gestylde apparatuur.

Op de Nederlandse airconditioningmarkt zijn diverse merken actief. Mitsubishi Electric is een wereldwijd gerenommeerd airconditioningmerk en is marktleider in diverse landen. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt steeds weer voor ogen gehouden, dat de producten voor de meest veeleisende klant een meerwaarde moeten hebben. Met een breed assortiment is voor elke situatie een passend systeem leverbaar.

Energiezuinig verwarmen of koelen

Sinds jaar en dag moeten alle nieuwe woningen aan een door de overheid opgelegde energieprestatie norm voldoen. Deze norm wordt regelmatig verscherpt, met als doelstelling dat woningen steeds energiezuiniger worden. Een belangrijk punt is het terugbrengen van de warmteverliezen om energiekosten voor verwarming te kunnen reduceren. Door goede isolatie blijft de warmte in de winter binnen. De keerzijde is dat de warmte in de zomer de woning niet kan verlaten. De woning zal dus tijdens de nacht nauwelijks afkoelen, wat slapeloze nachten kan veroorzaken. Warmte en vermoeidheid kunnen de gezondheid schaden. Een airconditioner is dan ook geen overbodige luxe.

Naast de mogelijkheid om met een airconditioner te koelen zijn er ook systemen die verwarmen. We praten dan over een warmtepompsysteem. Met dit systeem, zoals de Room Airconditioners van Mitsubishi Electric hebben, kan de CV in het tussenseizoen uitgeschakeld worden of kan in de betreffende kamer een radiator zelfs helemaal weggelaten worden. Warmtepomp airconditioners uitgevoerd met invertertechniek stemmen constant de te leveren koel- en/of verwarmingscapaciteit af op de gewenste en gemeten binnen- en buitentemperatuur. Hierdoor ontstaat een zeer energiezuinig en tochtvrij binnenklimaat.

Optimaal wooncomfort

Met de compacte vormgeving, de fluisterstille werking (vele malen stiller dan uw pc) en de gebruiksvriendelijke werking met infrarood afstandsbediening, is de airconditioner een aantrekkelijk designapparaat dat uw wooncomfort verhoogt.
Naast het comfortaspect besteedt Mitsubishi Electric veel aandacht aan aspecten van functionele aard. Alle Room Airconditioners hebben bijvoorbeeld een hygiënelabel en zijn eenvoudig te reinigen. Afhankelijk van het type unit past Mitsubishi Electric verschillende filtertechnieken toe: het elektrostatische luchtreinigingsfilter, het Catechin filter of het Plasma Duo filter zorgen stuk voor stuk voor een goed gefilterd binnenklimaat. Informeer hiernaar bij de installateur.

Duurzaam en betrouwbaar

De installatie van een airconditioningsysteem vergt geen ingewikkelde bouwkundige voorzieningen, maar het advies van een specialist is aan te raden. De specialisten die met Mitsubishi Electric werken zijn STEK erkende installateurs. STEK is een door de ministerie van VROM ingevoerde erkenning waarmee een installateur bevoegd is airconditioning installaties te plaatsen en handelingen aan airconditioners te verricht. U bent dan gewaarborgd van een juiste installatie. Bovendien worden deze installateurs continue getraind en krijgen ze, indien nodig, technische support van de Nederlandse importeur. Kortom: deze airconditioners staan garant voor een stuk meerwaarde aan uw woning. Informeert u ook naar de financiële mogelijkheden bij aanschaf. Gaat u verbouwen of nieuw bouwen, dan kan het zeer aantrekkelijk zijn het systeem mee te nemen in uw (hypothecaire) financiering.

Via 0800 – 2582582 kunt u meer informatie vragen over de airconditioningsystemen van Mitsubishi Electric. Ook kunt u hier in contact gebracht worden met een STEK erkende installateur. Kijk ook op www.mitsubishi-airco.nl.

Energiezuinigheid uitgelegd

De prestatie van een airconditioner wordt weergegeven in de E.E.R. waarde (C.O.P. waarde in koelstand). Hoe hoger de C.O.P. (Coëfficiënt Of Performance) des te energiezuiniger de airconditioner. Een C.O.P. van bijvoorbeeld 4 betekend dat de unit bij het produceren van 4 kW (kiloWatt) koeling, 1 kW elektrische energie zal verbruiken. Deze energiezuinigheid wordt weergegeven in een energielabel (A is het zuinigst, G het minst zuinig).

Een airconditioner verbruikt ca. 2% van het totale jaarlijkse energieverbruik van een woning. Dus absoluut geen energieverslinder. Mitsubishi Electric gaat nog een stapje verder. Een aantal modellen is uitgerust met een sensor die de warmste plek in de kamer opzoekt en daar de verkoelende luchtstroom op richt (en in verwarmingsstand de warme luchtstroom op de koudste plek in de kamer). Deze I-See sensor maakt het systeem nog energiezuiniger.