Openingstijden:
Maandag - Zondag 24/7

Isoleren + ventileren = besparen!

Met de juiste isolatie en ventilatie kunt u flink besparen. Belned is specialist in glaslatten, beglazingsartikelen, gereedschappen, voorzetramen, ventilatieroosters en kitten. Producten die u optimale resultaten voor uw klimaat- en energiehuishouding garanderen.

Isoleren

Warmte- en geluidsisolerende voorzetramen worden geleverd voor bestaande bouw en nieuwbouw. Ook zijn deze ramen interessant als kozijnen geen zwaar isolatieglas kunnen dragen of wanneer vanuit esthetisch oogpunt niet gewerkt kan worden met isolatieglas. Een goede warmte- en geluidsisolatie zorgt voor een fikse energiebesparing. Dat is dan ook de reden dat veel bouwbedrijven, architecten en aannemers de voorzetramen van Belned en ventilatieroosters van Aralco gebruiken.

BelnedIsolatieproduct

Belned aluminium voorzetramen zijn geschikt voor:

 • Geluidsisolatie

  Voor het isoleren van geluid van buiten naar binnen (verkeer, scholen en spoorlijnen) of van binnen naar buiten (clubhuizen, concertruimten en fabriekshallen). ‘Uitstekende geluidsisolatie’: testrapport van Sight, adviseurs voor milieu en landschap.

 • Warmte-isolatie

  Hetzelfde comfort als HR-glas, alleen nét iets meer. Het warmteverlies op het glasoppervlak wordt met bijna 50% teruggebracht! Gasbesparingen, volgens testrapport van Bouwfysisch en Akoestisch Bureau Van Dorsser b.v.

 • Beschermende isolatie

  Belned aluminium voorzetramen uitgevoerd met Lexan® worden vaak toegepast als bescherming van kostbaar glas-in-lood bij kerken en monumentale panden. Het kostbare glas wordt beschermd door de voorzetramen aan de buitenzijde.

 • Ventileren

  Ventileren is minstens zo belangrijk als isoleren. Bij een goede klimaat- en energiehuishouding gaan ze dan ook hand-in-hand. Goed ventileren voorkomt gezondheidsklachten en vochtproblemen. Bovendien werkt ventileren energiebesparend, omdat de droge lucht -die door ventileren ontstaat- beter te verwarmen is dan vochtige lucht. Onderzoek heeft uitgewezen dat binnenkomende frisse lucht na het sluiten van het raam of de deur al na een half uur verdwenen is, terwijl een ventilatierooster zorgt voor voortdurende ventilatie.

  Ventilatieproduct

  Ventilatieroosters van Aralco:

  • Alle typen Easy-Clean ventilatieroosters zijn gelijk in kwaliteit en verschillend in ventilatiecapaciteit en inbouwhoogte.
  • Aralco ventilatieroosters zijn geschikt voor plaatsing rechtstreeks op glas of tussenregel, zowel voor houten, aluminium en kunststof kozijnen.
  • De Easy-Clean ventilatieroosters van Aralco beantwoorden perfect aan de technische voorschriften van het Bouwbesluit voor zowel nieuwbouw als renovatie en zijn volledig afgestemd op de prestatie-eisen zoals genoemd in de NEN 1087, NEN 3660/61 en de aanwijzingen voor en voorbeelden van de uitvoering van ventilatievoorzieningen volgens NPS 1088.

  Maatwerk

  Als geen ander weet Belned dat in de huidige omstandigheden tijd geld kost. Loonkosten zijn grote kostenposten. Daarom kan Belned haar glaslatten zo aanleveren dat de schilder of de glaszetter op de werkplek zo aan de slag kan gaan. Denk hierbij aan afkorten op maat, voorboren, verstek zagen en ventilatiesleuven aanbrengen.